#envecka

Varför gör jag det här.

Tidigare har jag provat att bo utan el och vatten tillsammans med en grupp människor under fem dagar. Då hade vi möjlighet att gå och hämta vatten, använda toaletter, duscha och ladda telefonerna. Det är klart att det var lite omständligt men helt genomförbart.

Sedan dess har jag funderat en del om det här med att faktiskt klara sig under en längre tid. Jag håller ofta föreläsningar om Hemberedskap och med MSB.s tidigare riktlinjer med minst 72 timmars krisberedskap har jag ärligt kunnat svara ja på frågan om jag klarar mig. Med försvarsberedningens nya förslag på att vi ska kunna klara oss i en vecka har frågan kommit upp igen.

I ett inlägg i Västnytt så sa jag att jag är förberedd och skulle klara en vecka utan el och vatten och nu känner jag att det är lite Upp till bevis. Under en vecka kommer jag att hålla mig instängd i min lägenhet. Denna gång kommer jag att vara själv och det betyder att jag måste fixa alla moment själv. Det finns ingen annan att ta hjälp av och jag kommer att vara själv med allt vad det innebär av möjlig tristess.

Det kan vara så att scenariot är lite krystat men jag vill med denna utmaning testa även den mentala delen av hur det skulle vara att hamna själv någonstans och vara helt och hållet beroende av det man själv kan fixa och att underhålla mig utan samtal, tv, mobilen, mailen och Internet. Det enda jag tillåter mig att göra är att rapportera i sociala medier och om frågor uppstår där så ska jag försöka besvara dem. Att vara utan Internet innebär också att jag inte kan söka svar om jag undrar hur något ska lösas utan jag måste faktiskt försöka klara ut de problem som dyker upp utan Google.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *