#envecka

Förberedelser

Då detta är helt planerat har jag fått frågor om jag har handlat hem extra mat eller om jag har förändrat något i mitt hem inför testen och svaren är ja, jag har gjort en del extra förberedelser. Jag tror inte att någon av dem har påverkat mitt vanliga preppförråd men för att göra detta på ett korrekt sätt så har jag skrivit ner allt jag gjort extra

Förberedelser jag gjort är att jag har flyttat bort mina kyl- och frysvaror till annans frys.

Mina grannar som är inte med i testen ska inte behöva känna otrevliga dofter från min lägenhet så jag har köpt tunnor med snaplock för urin och avföring. Det är något som jag inte hade planerat för utan gjort extra inför denna vecka.

Något annat som jag inte heller skulle gjort om det var skarpt läge är att rapportera det som händer men som test är det kul att kunna dela med mig av mina upplevelser. För att det ska kunna göras utan el så har jag blivit sponsrad av mitt eget förbund (Civilförsvarsförbundet) och av Criseq.se – Krisberedskapsbutiken. De har sett till att jag har möjlighet att ladda upp videos och info under hela veckan. Jag har solcellsladdare, plus några powerbanks så det ska nog räcka hela veckan.

Sedan har @Criseq_se också varit hjälpsamma nog att skicka ett vattentest så jag vet att vattnet i mina dunkar fortfarande går att dricka och om det skulle bli otjänligt har jag även ett vattenfilter. De har även tänkt på att jag kanske vill filma kvällstid så de var vänliga nog att även skicka med en lampa som jag nu laddat upp. För jag har självklart sett till att alla mina strömkällor är fulladdade. Bra test för egen del då jag insåg att alla var i stort sett fulladdade. Pluspoäng till mig. Utöver detta har jag inte lagt till eller dragit ifrån något från mitt vanliga förråd. Då jag kommer att laga mat på gasolkök har jag lagt fram min brandfilt extra nära matlagningsplatsen och jag har även lyft ut min brandsläckare till köket.

Vad kommer nu att hända?

I morgon, onsdag, kommer min hyresvärd hit och stänger av el och vatten. Jag hade kanske kunnat klara av detta utan att faktiskt stänga av men det är allt för lätt att glömma bort sig och sätta på kranen eller tända en lampa innan man tänkt sig för. Så för att det verkligen ska vara avstängt har de varit hjälpsamma nog att stänga av det helt och hållet under denna vecka. Det jag också vet säkert är att jag kommer att stiga upp väldigt tidigt i morgon så jag hinner duscha innan värden kommer. Mina grannar får stå ut med att jag väsnas lite extra tidigt i morgon.

Jag kommer att lägga upp mina lärdomar och kanske svordomar under veckan här och på min kanal…om det funkar….och hoppas att vi alla lär oss något av detta.

På återseende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *